Иновативни тенденции на 2019 за добра форма

Жена медитира в домашни условия
3 четения
6 мин

Всяка година се появяват куп нови тенденции, с помощта на които да поддържаме добро здраве и красива фигура. За нас, дамите, част от тях са просто преминаваща мода, но някои новости остават задълго и ни служат вярно. 2019 идва с палитра от изобретателни и ефикасни подходи и продукти за добра форма. Ето някои от най-интересните, които подбрахме за вас в Месеца на Жената!

1. Интервално гладуване

Освен като културно-религиозна практика, гладуването може да се практикува много ефективно и в ежедневието. Напоследък то става наистина популярно по цял свят, заради благотворното му въздействие върху тялото и ума. При този тип гладуване храна се приема единствено в определен часови интервал – най-често между обяд и 8 вечерта. Резултатите са впечатляващи: намален апетит, регулирано кръвно налягане и холестерол, изчезване на вредни за здравето навици като среднощното похапване. 

2. Медитативна капсула

Изолационните капсули звучат футуристично, но са реалност. Тяхната идея е да ограничат обстрелването ви с хиляди сензорни сигнали и да ви доставят дълбоко, медитативно спокойствие. Потапяте се във вода с температурата на тялото ви. В нея е разтворено сериозно количество английска сол, а това прави така, че да се носите на повърхността и тялото ви да се чувства леко като перце. В тази обстановка – тотално изолирана от звуци и светлина, в непрогледна тъмнина – прекарвате около час и резултатът е внушителен: съзнанието ви се прочиства, тревогата отшумява, физическото напрежение също. 

3. Акройога

Този тип йога е изобретателен микс от тай масаж и акробатика. За практикуването й ви е нужен енергичен партньор, защото тя се базира на лековитото въздействие на тай масажа в определени точки на натиск. Не е препоръчително обаче да пробвате акройога с непрофесионалисти, най-добре е да отидете в специално студио. 

4. Домашно гребане

Напоследък голям хит в света е т.нар. rowing machine – фитнес уред, с който симулирате водно гребане. Популярен е, защото е хем чудесна кардио тренировка, хем действа върху цялото тяло. Освен това е по-компактен и лесен за домашно съхранение. При такъв тип силови натоварвания е желателно да се приема добавка магнезий за по-ефективно възстановяване на мускулатурата и нервната система.

5. Дълбок сън

По-качественият сън е нещо, към което осъзнатите хора днес масово се стремят. С помощта на медитация, дигитален детокс и здравословни добавки като мелатонин, се подпомага дълбокият, по-продължителен сън, който ви се отплаща по десетки важни начини: повишена концентрация и подсилена памет, добър имунитет, балансиран емоционален живот и добро настроение!

6. Мозъчен антиейдж

Дигиталните приложения за когнитивни упражнения са нова, набираща популярност тенденция. Защото освен от подмладена и красива кожа и външен вид, дамите вече се вълнуват много от поддържане и на ума остър и свеж. Тази година ще ни предложи разнообразие от хранителни добавки за красив ум като Омега 3s и цинк, както и ефикасни упражнения за мозъка. 

7. Нинджа фитнес

Спомняте си колко нашумя parkour преди няколко години, нали? Това е изкуството на преодоляване на всякакви препятствия – природни и урбанистични – единствено с помощта на уменията на човешкото тяло. E, нинджа фитнесът е нещо като еволюирал parkour. Нинджа упражненията се случват в пространства, които разполагат със специален арсенал от препятствия. Катерене, прескачане, изобщо упражнения, близки до физическата активност, която ви се налага в реалния свят, не във фитнес залата. 

8. Приключенски маратон

Маратоните са забавни и предизвикателни. Но защо само да тичате, ако може да се впуснете във вълнуващ микс от тичане, плуване, скачане и дори… джапане в калта! Тъкмо това е и хитът на сезона! Главно зарaди това, че не е просто спортуване, а атракция и страхотно забавление. Има какви ли не тематични приключенски маратони: “Спартанско състезание”, “Смелчага в калта” и пр. Най-приятното в тези игри е чувството за постижение, сякаш тъкмо си победил във филмов сюжет, тип Игрите на глада!

© 2024 Всички права запазени.