Съставките

Витамин C

Секция: 
Съставките

Трябва ли да продължавам да приемам витамин C превантивно срещу настинки и при лечение? Да, от този преглед става ясно, че витамин C може да предпази от настинка и да намали продължителността й. Точната доза на този етап все още не е ясна докато не бъдат проведени по-специфични мета анализи с подгрупи, приемащи различни дози.

Прочети повече

Какво е Гинко билоба?

Секция: 
Съставките

Гинко билоба е най-старият дървесен вид, който съществува на земята, който датира от Палеозойската ера, от преди повече от 225 милиона години. Листата на гинко билоба се използват за медицински цели за първи път в китайската медицина от династията Минг през 1436 г.

Прочети повече

Какво е Ехинацея?

Секция: 
Съставките
Ехинацеята е диво растение което произхожда от Северна Америка. Традиционно използвано от индианците за лечение на рани, изгаряния, инфекции, зъбобол, и ухапвания от змии и насекоми.

Съществуват много различни видове, но само няколко се използват за медицински цели – добавките на Jamieson с ехинацея използват Ехинацея ангустифолия и Пурпурна ехинацея.

Прочети повече

Какво означават понятията витамин и витамини?

Секция: 
Съставките
Понятието витамин се заражда през 1912г., когато американският биохимик Казимир Функ извлича от оризови люспи, вещество съдържащо витамин B1, небходимо за лекуване на болестта бери-бери, като по-късно му дава името "витамин". Витамините представляват нискомолекулни вещества от органичен характер, спомагащи за пълноценната жизнена дейност на човека и животните.
Прочети повече