ВИТАМИН В12 50 mcg

Витамин B12 на марката Jamieson или метилкобаламин e продукт, който подпомага нервната система и е важен за синтеза на ДНК. Витамин В12 е най-сложен по химическа структура от всички витамини. Той притежава различни форми, но не всички са еднакво ефективни. Най-ефективната му форма е метилкобаламин. Въпреки това, най-разпространената форма на Витамин Б12 е цианокобаламин, защото по-лесно се произвежда и е по-евтина. За съжаление, тази форма е трудна за усвояване от организма и обикновено малките количества, които се усвояват са неефективни. Метилкобаламинът е активен при растежа и защитата на нервната тъкан. Големи количества са особено необходими за предпазване от разпадане на нервната тъкан в процеса на стареене. Предлага се в удобна опаковка от 100 таблетки.

Информация за продукта: 

Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на стайна температура (15°С – 25°С) на място недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Не съдържа нишесте, глутен, лактоза, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

 

Съдържание: 

Една опаковка съдържа 100 таблетки

1 таблетка съдържа:

Витамин В12 (метилкобаламин): 50 mcg

Съдържа още: Целулоза, дикалциев фосфат, растителен магнезиев стеарат, силициев диоксид, малтодекстрин, акациева смола, зеленчуков сок, лимонена киселина.

 

Дозировка: 

Препоръчителна дневна доза за възрастни: 1 таблетка дневно.